Eenpansgerechten
Door on 1 april,2017
440 views

Ingrediënten voor Kipfilet, champignons, chinese kool, tauge, peultjes, bahmi
Voor 2-3 personen:
———————-
200 gram kipfilet of varkensvlees in blokjes
evt 125 gr ham in blokjes
100 gr champignons in plakjes
1/2 bosje selderij
150 gram chinese kool in smalle reepjes
50 gr bamboescheuten in stukjes
100 gr tauge
1 prei
6 peultjes of sperciebonen gebroken
1 tl djahe
1 tl knoflookpasta
1 el sherry
1 dl bouillon
250 gr bahmi
3 el olijfolie

 

Bereiden:
Kook de mie gaar en spoel af met kook water. Roer er wat olie doorheen en laat ze afkoelen
Verhit 2 el in de wok en bak de mie onder voortdurend omscheppen krokant en lichtbruin (4 min)
Leg de mie op een schaal en houd deze warm
Overgiet de tauge met heet water en laat ze na 5 min uitlekken in een vergiet
Voeg 1 el olie toe aan de resterende olie en bak het in blokjes gesneden vlees rondom bruin
Voeg de champingnons, bamboescheuten, gehakte selderij, knoflook en evt. ham erdoorheen
Voeg de kool, peultjes, tauge en de djahe toe
Schenk de bouillon en sherry erbij en laat het gerecht onder regelmatig omscheppen in 10 min gaar stoven
Leg het groentemengsel op de krokante mie
Serveer hierbij een gebakken ei, kroepoek, stukjes ananas en geraspte kokos

Bereidingstijd in minuten
15 min

Inzender Patricia

Geplaatst in: Roerbakschotel
Wees de eerste persoon die dit leuk vind
Eenpansgerechten ...