By: on 27 June,2018
Ingrediënten voor Biefstuk, champignons, tomaat Voor 4 personen: ——————- 1 a 1 1/2 pond rundvlees (biefstuk) in reepjes gesneden 1 1/2 eetl bloem zout, peper 1 tl tijm 1 pond champignons in plakjes 1 ui , gesnipperd 1 tl knoflookpasta 1 eetl boter 1 dl gezeefde tomaten (blok) 1 dl runderbouillon 1/2 tl suiker 1/4 l creme fraiche 2 eetl peterselie   Bereiden: Meng de bloem, zout, peper en tijm door elkaar en bestrooi hiermee het in smalle reepjes gesneden vlees Fruit de ui...
2 views 0 likes
By: on 17 June,2017
Ingrediënten voor capucijners spekblokjes gehakt (half om half) 1 blik capucijners soepgroente een rookworst peper en zout Bereiden: spekblokjes uitbakken gehakt rulbakken in het vet van de spekblokjes capucijners afspoelen en erdoor roeren pakje soepgroente erdoor en de rookworst in schijfjes erdoorheen alles circa 15 min. laten garen en klaar is het gerecht af maken met zout en peper en eventueel een scheutje maggie   Notities als je de spekblokjes met een beetje water ba...
3 views 0 likes
By: on 17 June,2017
Ingrediënten voor kipfilet, spekjes, champignons, wijn, kippebouillon Voor 4 personen: ——————- 4 kipfilets in reepjes 1 eetlepel olijfolie 75 gr mager ontbijtspek in blokjes 1 ui 1 teentje knoflook 1 ons champignons 1 eetlepel bloem 2 dl rode wijn 1 dl kippebouillon 1 eetl tomatenpuree mespuntje tijm zout, peper   Bereiden: Verhit de olie in de wok en bak hierin het ontbijtspek tot ze knapperig zijn Voeg de kipfilet toe en bak ze goudbruin Fruit de ui en de knoflook mee en...
4 views 0 likes
By: on 17 June,2017
Ingrediënten voor lamsbout, aardappel, courgette, spinazie Voor 2 personen: ——————- 2 el olijfolie 200 gr lamsbout (zonder been) in blokjes 1 ui, grofgesneden 300 gr kleine aardappels in kleine blokjes 1-2 el currypasta (Patak) 1 blok tomaatstukjes (4 dl) 150 gr courgette in kwartplakken gesneden en beetgaar gekookt 300 gr verse spinazie 1 zakje kokospoeder of 50 gr santen (blok kokospasta) evt 1 el fijngesneden koriander   Bereiden: Verhit de olie in een braadpan en bak op ho...
2 views 0 likes
By: on 17 June,2017
Ingrediënten voor franse bonenpot 1 rookworst (pak 250g Unox) 2 uien 1 teentje knoflook 3 eetlepels olijfolie 200g haricots verts (pot 580 ml Bonduelle) 1 pot witte bonen (370 ml Hak) 400g tomaten 1 theelepel gedroogde oregano zout, peper   Bereiden: 1. Wel de rookworst volgens de gebruiksaanwijzing en snijd hem in plakken. 2. Pel de uien en de knoflook en snipper ze fijn. 3. Verhit de olie in een pan en fruit de uien en de knoflook ca. 3 minuten op een matig vuur. 4. Bak de p...
5 views 0 likes
By: on 9 May,2017
Ingrediënten voor ALLEGAARTJE VAN RIJST EN VIS 2 el. boter 3 el. olijfolie 2 â“ 3 teentjes knoflook, geperst 2 cm gemberwortel, geraspt 400 â“ 500 g flinke garnalen 1 kop witte wijn 4 koppen water 10 groene sprietuien, fijngehakt (bewaar de helft als garnering) 1 â“ 2 staafjes kaneel, in kleine brokjes 2 tl. heel komijnzaad 1½ kop ongekookte rijst 1 bosje koriander, fijngehakt 2 hardgekookte eieren, fijngehakt of reepjes omelet sap van ½ limoen of ¼ citroen (bewaar de geraspte schi...
3 views 0 likes
By: on 9 May,2017
Ingrediënten voor schelvisfilet, spek, champignons, kaas, ei Voor 4-5 personen: ——————— 750 gr dikke schelvisfilets 6 afgestreken tl zout 4 afgestreken eetl bloem 4 afgestreken tl paprikapoeder 1 tl witte peper 125 gr spek in blokjes 4 uien 75 gr boter 1 klein blikje champignons (of 100 gr champignons, gesn.) 1 prei 125 gr geraspte belegen kaas 1/2 l melk 4 eieren mespunt geraspte nootmuskaat   Bereiden: Het visvlees in stukjes snijden en bestrooien met een mengsel van 4 t...
2 views 0 likes
By: on 9 May,2017
Ingrediënten voor Bonenschotel met calamares,kabeljauw en garnalen (3 pers.) 200 gram calamaris (pijlinktvis) of 150 gram inktvisringen 150 gram kabeljauwfilet 1 ui 1 vleestomaat 300 gram broccoli 2 eetlepels slaolie 1 visbouillontablet snufje cayennepeper 1 theelepel suiker 4 eetlepels creme fraiche 1 groot blik witte bonen 50 gram gepelde noorse garnalen 50 gram geraspte kaas   Bereiden: 1. Maak de calamaris schoon. Spoel ze af en verwijder de glazige pen uit de lichaamszak...
3 views 0 likes
By: on 9 May,2017
Ingrediënten voor Rijst, champignons, peultjes, garnalen Voor 2 personen: ——————- 2 dl kokosmelk (blik) 1/2 dl (kippen)bouillon (van tablet) 100 gr langkorrelrijst 1/2 tl geraspte limoenschil sap van 1/2 limoen 1 el honing 1 el sojasaus 1 el chilisaus 2 el zonnebloemolie 175 gr champignons, in plakjes 1 kleine rode peper, fijngesneden 1 teen knoflook, fijngesneden 200 gr grote gekookte garnalen, gepeld 50 gr tauge zout, peper   Bereiden: Breng de kokosmelk en de bouillon ...
2 views 0 likes
By: on 9 May,2017
Ingrediënten voor Fiskegrateng 500 gr kabeljauw (vers of diepvries) 1½ el azijn 2 laurierblaadjes 8 peperkorrels 2 el boter 3 el bloem 1 dl kookvocht van de kabeljauw of visbouillon 2 dl melk of room 3 eieren 1 ui wat nootmuskaat 100 gr geraspte kaas 5 el paneermeel zout en versgemalen peper   Bereiden: Kook de vis, met de laurierblaadjes, de azijn, de peperkorrels en wat zout in een ½ liter water in ± 8 minuten zachtjes gaar (moet van de graat vallen). Laat de vis in een ve...
3 views 0 likes
By: on 8 May,2017
Ingrediënten voor Drents stoofpotje van kalfsvlees (6 pers.) 250 g sjalotjes 2 Drentse Kosterworsten (Ã 100 g) 50 g boter 1 kg kalfslapjes 1 flesje bruin bier (op kamertemperatuur) zout en peper 1/2 zakje verse peterselie (Ã 30 g) 1/2 zakje verse selderij (Ã 50 g)   Bereiden: Sjalotjes schoonmaken, grote exemplaren halveren. Worst in blokjes snijden. In (braad)pan boter verhitten en worst ca. 4 minuten zachtjes bakken. Kalfslapjes in pan leggen en in ca. 4 minuten aan beide zijden...
5 views 1 like
By: on 8 May,2017
Ingrediënten voor Rundvlees, ui, aardappel, appel, augurk, bruine bonen Voor 4 personen: ——————- 40 gr boter 600 gr runderlappen, in blokjes 2 grote uien, gesnipperd 1 (kruiden)bouillontablet 1/2 kg aardappelen, in plakjes 1/2 kg goudreinetten, geschild, in stukjes 4 grote augurken, overdwars gesneden in plakjes 1 literpot bruine bonen peper, zout   Bereiden: Braad het vlees rondom bruin in ca 10 min en fruit de ui tegen het einde van de braadtijd mee tot ze goudgeel gekleurd z...
4 views 0 likes