Ingrediënten voor kipfilet, spekjes, champignons, wijn, kippebouillon
Voor 4 personen:
——————-
4 kipfilets in reepjes
1 eetlepel olijfolie
75 gr mager ontbijtspek in blokjes
1 ui
1 teentje knoflook
1 ons champignons
1 eetlepel bloem
2 dl rode wijn
1 dl kippebouillon
1 eetl tomatenpuree
mespuntje tijm
zout, peper

 

Bereiden:
Verhit de olie in de wok en bak hierin het ontbijtspek tot ze knapperig zijn
Voeg de kipfilet toe en bak ze goudbruin
Fruit de ui en de knoflook mee en laat de champignons gedurende 2 min. onder voortdurend roeren meebakken
Strooi de bloem erover en schep het mengsel goed door elkaar
Schenk de wijn en van de kippebouillon in kleine scheutjes in de wok en blijf roeren tot het gerecht licht gebonden is
Roer het tot slot de tijm en de tomatenpuree door en laat het nog 5 min in een afgedekte wok zacht sudderen

Bereidingstijd in minuten
15 min

Inzender Patricia

Posted in: Meat dishes