Ingrediënten voor lamsbout, aardappel, courgette, spinazie
Voor 2 personen:
——————-
2 el olijfolie
200 gr lamsbout (zonder been) in blokjes
1 ui, grofgesneden
300 gr kleine aardappels in kleine blokjes
1-2 el currypasta (Patak)
1 blok tomaatstukjes (4 dl)
150 gr courgette in kwartplakken gesneden en beetgaar gekookt
300 gr verse spinazie
1 zakje kokospoeder of 50 gr santen (blok kokospasta)
evt 1 el fijngesneden koriander
Bereiden:
Verhit de olie in een braadpan en bak op hoog vuur in 4-5 min de blokjes vlees rondom lichtbruin
Neem het vlees uit de pan en bak de ui ca 4 min op zacht vuur
Voeg de aardappels toe en bak ze zachtjes ca 5 min mee
Voeg de lamsboutblokjes en currypasta toe en laat dit al omscheppend ca 3 min bakken, zodat alles bedekt is met de pasta
Voeg de tomaatstukjes met het vocht toe en laat het gerecht 10 min zachtjes koken
Schep de courgette en spinazie erdoor, warm deze kort mee zodat de spinazie net slinkt
Roer het kokospoeder los met 1 dl warm water en schenk het mengsel over de curry
Breng op smaak met zout en bestrooi evt met de koriander
Bereidingstijd in minuten
30
Inzender Patricia