Ingrediënten voor Rundvlees, ui, aardappel, appel, augurk, bruine bonen
Voor 4 personen:
——————-
40 gr boter
600 gr runderlappen, in blokjes
2 grote uien, gesnipperd
1 (kruiden)bouillontablet
1/2 kg aardappelen, in plakjes
1/2 kg goudreinetten, geschild, in stukjes
4 grote augurken, overdwars gesneden in plakjes
1 literpot bruine bonen
peper, zout

 

Bereiden:
Braad het vlees rondom bruin in ca 10 min en fruit de ui tegen het einde van de braadtijd mee tot ze goudgeel gekleurd zijn
Voeg 2 1/2 dl water, het bouillontablet en peper toe
Doe de deksel op de pan en breng aan de kook
Zet de hittebron op lage stand (evt met vlamverdeler) en stoof 1 1/2 uur tot het vlees bijna gaar is
Schep de inhoud af en toe om en voeg zonodig nog wat kokend water toe
Doe het vlees met het vocht in een kom
Leg in de stoofpot laag om laag de aardappelen, bruine bonen met vocht, stukjes appel, plakjes augurk, vlees en ui met het kookvocht
De bovenste laag moet uit aardappelplakjes bestaan
Bestrooi met peper en weinig zout
Voeg nog 1/2 dl water toe
Stoof eerst op matige stand, daarna met de hittebron op lage stand ca 45 min door onder af en toe omscheppen
Voeg evt nog een scheutje water toe

Notities
Serveren met eenvoudige sla met vinaigrettesaus

Braad- en stooftijd ca 3 uur

Bereidingstijd in minuten
10

Inzender Patricia

Posted in: Stew