Ingrediënten voor Drents stoofpotje van kalfsvlees (6 pers.)

250 g sjalotjes
2 Drentse Kosterworsten (Ã 100 g)
50 g boter
1 kg kalfslapjes
1 flesje bruin bier (op kamertemperatuur)
zout en peper
1/2 zakje verse peterselie (Ã 30 g)
1/2 zakje verse selderij (Ã 50 g)

 

Bereiden:

Sjalotjes schoonmaken, grote exemplaren halveren. Worst in blokjes snijden. In (braad)pan boter verhitten en worst ca. 4 minuten zachtjes bakken. Kalfslapjes in pan leggen en in ca. 4 minuten aan beide zijden lichtbruin bakken. Bier langs de rand van de pan bij het vlees schenken. Sjalotjes, zout en peper toevoegen. Opnieuw aan de kook brengen, vuur dan laag draaien. Met deksel op pan (op vlamverdeler) vlees in ca. 1 1/2 uur gaar stoven. Af en toe doorscheppen.

Steeltjes van peterselie en selderij afsnijden, blad grof hakken. Helft van verse kruiden door vlees scheppen. Stoofvlees in vier diepe borden scheppen, bestrooien met andere helft van kruiden. Lekker met aardappelpuree.

Bereidingstijd in minuten

20 min. voorbereiden + 90 min. oven

Inzender Anton

Geplaatst in: Stoofpotje
1 Liked
 vindt dit leuk.