Ingrediënten voor Rijst, champignons, peultjes, garnalen

Voor 2 personen:
——————-
2 dl kokosmelk (blik)
1/2 dl (kippen)bouillon (van tablet)
100 gr langkorrelrijst
1/2 tl geraspte limoenschil
sap van 1/2 limoen
1 el honing
1 el sojasaus
1 el chilisaus
2 el zonnebloemolie
175 gr champignons, in plakjes
1 kleine rode peper, fijngesneden
1 teen knoflook, fijngesneden
200 gr grote gekookte garnalen, gepeld
50 gr tauge
zout, peper

 

Bereiden:

Breng de kokosmelk en de bouillon aan de kook
Voeg de rijst toe, draai het vuur laag en kook gaar
Roer de geraspte limoenschil, limoensap, honing, soja- en chilisaus door elkaar
Verwarm 1 el olie en roerbak de champignons ca. 2 min. op hoog vuur
Voeg de peultjes en rode peper toen en bak ze ca. 1 min. mee
Schep de groenten uit de pan, verwarm 1 el olie en roerbak de knoflook ca. 2 min
Voeg de garnalen toe en bak ze 1-2 min. mee
Doe de groenten, het chili-limoenmengsel en de tauge bij de garnalen
Warm het garnalen-groentenmengsel al omscheppend goed door
Voeg evt. zout en peper naar smaak toe
Serveren met de kokosrijst

Bereidingstijd in minuten

20-25

Inzender Patricia

Geplaatst in: Visgerechten