Eenpansgerechten
by on 9 May,2017
765 views

Ingrediënten voor ALLEGAARTJE VAN RIJST EN VIS
2 el. boter
3 el. olijfolie
2 â“ 3 teentjes knoflook, geperst
2 cm gemberwortel, geraspt
400 â“ 500 g flinke garnalen
1 kop witte wijn
4 koppen water
10 groene sprietuien, fijngehakt (bewaar de helft als garnering)
1 â“ 2 staafjes kaneel, in kleine brokjes
2 tl. heel komijnzaad
1½ kop ongekookte rijst
1 bosje koriander, fijngehakt
2 hardgekookte eieren, fijngehakt of reepjes omelet
sap van ½ limoen of ¼ citroen (bewaar de geraspte schil)
zout en peper

Bereiden:
Maak een inkeping in de rug van elke garnaal; verwijder de aderen, bestrooi ze met een handvol zeezout en schud goed. Laat 5 tot 10 minuten staan en spoel dan af tot het water helder wegstroomt. Zet apart.

 

Verhit de helft van de boter en eenderde van de olie in de Skottel. Voeg er de knoflook en gember bij en bak een minuut lang om de geuren vrij te stellen. Doe daarna de garnalen erbij. Giet de wijn en het water in de Skottel. Verwijder de garnalen, zodra de vloeistof begint te borrelen  maar houd het vocht.

Zet de Skottel weer op het vuur. Verhit de rest van de boter en olie. Bak de helft van de sprietuitjes licht aan, en voeg de specerijen erbij. Voeg er als laatste de rijst bij en let erop, dat de rijst gelijkmatig bedekt wordt. Giet al roerend het bewaarde nat erover  kopje voor kopje. Plaats de koepeldeksel over het gerecht en verhit over een lage vlam tot de rijst losgekookt is. Dit duurt 20 tot 25 minuten.

Verwijder van het vuur, roer de koriander, de rest van de uitjes, ei, limoen-/citroensap en geraspte schil erbij, en zout en peper naar smaak. Leg tenslotte de garnalen netjes bovenop de rijst.

Bereidingstijd in minuten
30

Inzender linda d.

Posted in: Fish dishes
Be the first person to like this.
Eenpansgerechten ...