Ingrediënten voor schelvisfilet, spek, champignons, kaas, ei
Voor 4-5 personen:
———————
750 gr dikke schelvisfilets
6 afgestreken tl zout
4 afgestreken eetl bloem
4 afgestreken tl paprikapoeder
1 tl witte peper
125 gr spek in blokjes
4 uien
75 gr boter
1 klein blikje champignons (of 100 gr champignons, gesn.)
1 prei
125 gr geraspte belegen kaas
1/2 l melk
4 eieren
mespunt geraspte nootmuskaat
Bereiden:
Het visvlees in stukjes snijden en bestrooien met een mengsel van 4 tl zout, bloem, paprikapoeder en peper
In een pan de spekblokjes bakken en in het achtergebleven vet de stukjes vis goudbruin bakken
De uien in ringen snijden en aan het baksel toevoegen
Een vuurvaste schaal invetten met 25 gr boter, de inhoud van de pan in de schaal doen en gelijkmatig verspreiden
Elke champignon in vier stukken snijden
De prei in de lengte halveren, zorgvuldig schoonspoelen, laten uitlekken en daarna in plakjes snijden
De samen met de stukjes champignons over de inhoud van de schaal strooien
De kaas vermegen met melk, eieren, nootmuskaat en een weinig zout en dit mengsel over de stukjes vis gieten
De schaal in 40 min in een warme oven zetten (160-180 gr C)
Uit de oven nemen en 50 gr in stukkjes verdeelde boter op het gerecht laten smelten
Notities
Oventijd: 40 min
Bereidingstijd in minuten
15 min
Inzender Patricia