Eenpansgerechten
Door on 9 mei,2017
947 views

Ingrediënten voor Bonenschotel met calamares,kabeljauw en garnalen (3 pers.)
200 gram calamaris (pijlinktvis) of 150 gram inktvisringen
150 gram kabeljauwfilet
1 ui
1 vleestomaat
300 gram broccoli
2 eetlepels slaolie
1 visbouillontablet
snufje cayennepeper
1 theelepel suiker
4 eetlepels creme fraiche
1 groot blik witte bonen
50 gram gepelde noorse garnalen
50 gram geraspte kaas

 

Bereiden:
1. Maak de calamaris schoon. Spoel ze af en verwijder de glazige pen uit de lichaamszak. Druk met de botte kant van een mes de kop op het werkblad en trek de lichaamszak voorzichtig los. Snijd de tentakels vlak onder de ogen af, verwijder de harde ringetjes (de bek) en snijd de tentakels in stukjes. Spoel de lichaamszak van binnen en buiten goed schoon en wrijf het donkere vlies eraf. Snijd de lichaamszak in ringen.
2. Snijd de kabeljauw in stukken van ca. 4 cm. Pel en snipper de ui. Ontvel de tomaat, halveer de tomaat en verwijder het vocht en de zaadjes. snijd het vruchtvlees in stukjes. Maak de broccoli schoon, verdeel de groenten in roosjes en snijd de dikke stelen in dunne plakjes.
3. Verhit de olie in een koekepan en bak de uisnippers zachtjes tot ze glazig zijn. Voeg de stukjes tomaat , bouillonblokje, cayennepeper, suiker en de creme fraiche toe. Roeren tot de tablet is opgelost.
4. Schep het ui-tomatenmengsel de witte bonen met het vocht, de broccoli, de inktvis, de kabeljauw en de garnalen in een ovenschaal en meng alles door elkaar. Strooi de geraspte kaas erover.
5. Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat het midden in de oven in ca. 20 gaar worden.

Bereidingstijd in minuten
ca. 40 minuten

Inzender karin

Geplaatst in: Visgerechten
Wees de eerste persoon die dit leuk vind
Eenpansgerechten ...