Ingrediënten voor kipfilet of varkensvlees, garnalen, chinese kool, ui, ei
Voor 3-4 personen:
———————
250 gr kipfilet of varkensvlees in blokjes
250 gr garnalen
250 gr chinese kool
1 ui
2 eetel olijfolie
6 eieren
zout
Bereiden:
Verhit de olie in de wok en braad het vlees bruin en gaar
Voeg de in reepjes gesneden kool, de gesnipperde ui en de garnalen toe en roerbak 4 min op hoog vuur
Klop de eieren en voeg de geroerbakte ingredienten toe
Bak het geheel in de schuingehouden wok tot een omelet
Foe joeng hai saus:
———————
1 1.2 dl bouillon
1/2 tl zout
1 tl ketjap
1 el ketchup
2 tl maizena
2 eetl water
2 tl sherry
Verhit de bouillon en roer de ketjap en het zout er doorheen
Bind de saus met de in water opgeloste maizena en voeg de ketchup en de sherry toe
Bereidingstijd in minuten
15 min
Inzender Patricia